Pretparken: tips voor het leukste dagje uit

Wat is er leuker dan een dagje pretparkpret? Voor jong en oud zijn er verschillende attractieparken te vinden door het hele land. Bekende pretparken in Nederland zijn de Efteling, Walibi Holland en Duinrell, maar er is nog zo veel meer om uit te kiezen. Wij helpen je een handje zodat jij een heerlijk dagje uit hebt.

Top 5 populairste pretparken in Nederland

Er zijn heel wat lijstjes te vinden van populairste pretparken van Nederland. Het lijstje van Kidsweek is gebaseerd op de drukstbezochte uitjes van 2016, berekend door ABN Amro. In de top 5 van 2016 staan de volgende attractieparken:

1. De Efteling
2. Attractiepark Duinrell
3. Attractiepark Slagharen
4. Walibi Holland
5. Attractiepark Toverland attractiepark-Achtbaan-VakantieVeilingen

Attractieparken per provincie

Benieuwd welke pretparken er allemaal bij jou in de buurt liggen of wil je jouw vakantie combineren met een dagje uit naar 1 van de pretparken in Nederland? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt: • Friesland
  - Kameleon Terherne
  - Duinen Zathe


 • Groningen
  - Familiepark Nienoord


 • Noord-Brabant
  - Efteling
  - BillyBird Park Hemelrijk
  - Mini Efteling


attractiepark-Achtbaan-VakantieVeilingen

Pretparken in de winter

Steeds meer pretparken in Nederland openen hun deuren in de winter. Door het weer zijn soms niet alle attracties open, maar dat maken ze goed door een gezellige winterse sfeer neer te zetten. Denk aan haardvuren, warme chocolademelk met slagroom en fonkelende lichtjes die het park gezellig verlichten tijdens de donkere dagen. 1 van de populairste attractieparken om in de winter te bezoek is waarschijnlijk de Winter Efteling.

Attractieparken over de grens

Ook in het buitenland zijn er veel leuke pretparken om te bezoeken. Zo heb je in België onder andere Walibi Belgium, Bobbejaanland en Bellewaerde. Ga je op vakantie naar Frankrijk? Dan kun je naar Disneyland Paris, Futuroscope of Parc Astérix. Je kunt ook naar Walibi Rhône-Alpes dat midden in een natuurgebied ligt. Ben je al eens in Phantasialand geweest of Movie Park Germany? Deze pretparken vind je in Duitsland. Wunderland Kalkar is ook leuk, helemaal omdat eten en drinken bij de entreeprijs inbegrepen zijn. Andere tips voor attractieparken bij onze oosterburen zijn het overdekte Playmobil Funpark en Fort Fun Abenteuerland.Attractiepark-zweefmolen-VakantieVeilingen

Pretparken bij VakantieVeilingen

Wil jij met korting tickets scoren voor jouw favoriete pretpark? Neem dan eens een kijkje bij VakantieVeilingen. We veilen regelmatig diverse pretparken, en bij ons kun je ook nog eens zelf je prijs én dus je korting bepalen. Ideaal! Staat jouw favoriete park er niet tussen? Schrijf je dan in op de VakantieVeilingen-nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte als we jouw favoriete park veilen.