Een dagje naar de Efteling

Wie kent het niet? Attractiepark de Efteling is 1 van de bekendste en populairste pretparken van Nederland. Vooral voor kinderen is dit sprookjesachtige park echt een beleving. Goede tip dus voor een dagje uit met het gezin. Wanneer we bij VakantieVeilingen Efteling tickets veilen kun je ook nog eens goede korting voor de Efteling scoren! Hieronder lees je alles voor je bezoek aan het pretpark.

Shows & attracties in de Efteling

In de Efteling zijn er attracties voor jong en oud. Voor de waaghalzen zijn er achtbanen zoals Joris en de Draak, Baron 1898, De Vliegende Hollander, Python en Vogel Rok. Sinds juni 2020 kun je ook in de familie-achtbaan Max & Moritz stappen. De attractie is een dubbele achtbaan met 2 tracks die door het Alpenlandschap raast. In de Efteling vind je bovendien ook een wildwaterbaan, schipschommel, zwevende tempel, de Villa Volta en draaiende kookpotten. Regent het? Er zijn ook veel overdekte attracties wat natuurlijk fijn is bij slecht weer. Breng eens een bezoekje aan de familie-attractie Symbolica, de welbekende Droomvlucht, Carnaval Festival (pas op: de liedjes blijven irritant lang hangen), een indoor miniatuurwereld en Fata Morgana. Ook de magische 3D-films de PandaDroom is een aanrader.Efteling sprookjesbosWil je op een bijzondere manier het park ontdekken? Stap dan in de stoomtrein of bekijk het park van boven met de monorail. Je kunt ook een boottochtje maken, zelf trappen in de traptreintjes of een ritje maken in een oldtimer. Voor de kleintjes zijn er ook speeltuinen, draaimolens en een speelgalerij. Neem ook eens een kijkje in het Efteling Museum of dwaal door het avonturendoolhof. En je bezoek aan het attractiepark is natuurlijk niet compleet zonder papierverslinder Holle Bolle Gijs te zien. Je dag sluit je af met een show. Bewonder bijvoorbeeld de ruiters van Raveleijn of ga naar de spetterende watershow.

Het sprookjesbos in de Efteling

Een bezoek aan het sprookjesbos en je begrijpt meteen waarom de Efteling ook wel een Wereld vol Wonderen wordt genoemd. Dit betoverende bos is namelijk het grootste levende prentboek. Hier loop je tussen reuzen en trollen, zie je fakirs vliegen en rode schoentjes dansen. Wie de route volgt begint aan een nostalgische wandeling langs 30 sprookjes. De route begint bij het kasteel van Doornroosje en eindigt bij de Chinese Nachtegaal. Andere sprookjes die je tegenkomt zijn o.a. Roodkapje, Hans en Grietje, Klein Duimpje en Pinokkio. Strijk vooral even neer bij de Sprookjesboom, want hij staat te popelen om je zijn verhalen te vertellen.

De Winter Efteling

Geniet samen van de warmste momenten in de Winter Efteling. De winter is hier namelijk vol warmte en gezelligheid! Het park wordt omgetoverd tot een groot winter wonderland. Warm jezelf op aan de knisperende potkacheltjes, laat je verrassen door de twinkelende lichtjes in het Sprookjesbos en zing liedjes mee op de Warme Winter Weide. Sommige attracties kunnen gesloten zijn. Check de website van de Efteling welke attracties geopend zijn.

Efteling Hotel & Efteling Bosrijk

Wist je dat de Efteling een eigen hotel heeft? Je kunt hier overnachten in leuke themakamers en suites. Zo slaap je in de snoepige suite van Hans en Grietje, of overnacht je in de toren van Assepoester. Een overnachting is altijd inclusief ontbijt. Liever verblijven in een vakantiewoning? Kom dan sprookjesachtig overnachten op vakantiepark Efteling Bosrijk. Zo voelt het al snel als een korte vakantie!

Tip: op VakantieVeilingen kun je ook een hotelovernachting winnen vlakbij de Efteling. Bied mee op onze hotels in Noord-Brabant en scoor zo een overnachting in de buurt.

Efteling openingstijden, parkeren & adres

Het park ligt in Kaatsheuvel, Noord-Brabant. Om precies te zijn is het adres van de Efteling Europalaan 1. Kom je met de auto? Je kunt bij de Efteling parkeren voor € 12,50 per dag.

Het park is alle dagen van het jaar geopend. Bekijk de website voor de actuele openingstijden van de Efteling en om te weten welke attracties er gesloten zijn. Elk jaar van half november t/m januari is de Winter Efteling.

Efteling sprookjesbos

Efteling kaartjes

Het is aan te raden om je bezoek vooraf goed te plannen. Je kunt je tickets bij de kassa kopen, maar je kunt ook online reserveren. Kaartjes voor de Efteling zijn tussen de € 38,- en € 45,- Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot het pretpark.

Uitje naar de Efteling met korting bij VakantieVeilingen

Momenteel veilen we nog geen tickets voor de Efteling, maar wat niet is kan nog komen! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zo weet je het als eerst wanneer je met korting naar de Efteling kunt gaan.

Daarnaast veilen we tal van andere pretparken, zoals Julianatoren, Walibi,  en meer.