Tips voor een dagje uit in Amsterdam

Staat er een dagje uit in Amsterdam op de planning? Leuk, want dan zijn er een heleboel uitstapjes om uit te kiezen. Wat dacht je van Nemo, Artis, Amsterdam Dungeon of Madame Tussauds? Maar je kunt ook lekker een sauna induiken, SUPpen in het Amsterdamse bos of naar het Rijksmuseum gaan. Met onze hulp krijg jij je dagje Amsterdam zonder problemen gevuld.

Met de kinderen een dagje uit in Amsterdam

Voor kinderen is er genoeg te kiezen tijdens een dagje Amsterdam. Wil je een leerzaam uitje? Kom dan naar NEMO en ontdek ‘hoe bijzonder alledaagse dingen kunnen zijn’. In dierentuin Artis leren ze alles over bijzondere dieren en ook het Scheepvaartmuseum is leuk om te bezoeken. Hier hebben ze speciale tentoonstellingen voor de kinderen. Aan Body Worlds denk je misschien niet zo snel met kinderen, maar het is wel superinteressant. Hoeft je uitje in Amsterdam niet per se leerzaam te zijn? Kom dan naar Madame Tussauds waar je oog in oog staat met je idolen of breng een bezoek aan de Amsterdam Dungeon. Ook een middag of avondje naar de film is leuk om te doen. Andere tips voor een dagje Amsterdam met kinderen zijn een bezoek aan de klimhal, een rondvaart door de grachten of lekker klimmen en klauteren in Fun Forest.
Dagje weg naar de klimhal in Amsterdam

Ontspannen dagje Amsterdam

Wil jij de drukte een beetje ontlopen tijdens je dagje weg in Amsterdam? Ga naar het Amsterdamse Bos. Wist je dat dit park 3 keer zo groot is als Central Park in New York?! Je kunt hier heerlijk wandelen, maar ook SUPpen of kanovaren, hardlopen en zelfs paardrijden. Door het bos loopt een fietspad van 50 kilometer lang. Honger gekregen van je dagje uit in Amsterdam? Er zijn verschillende locaties waar je iets kunt eten en drinken.
Dagje uit in het Amsterdamse bos
Een andere optie voor een ontspannen dagje uit in Amsterdam is een bezoek aan een sauna in Amsterdam. Tips zijn Spa Sport Hotel Zuiver (ook bij het Amsterdamse Bos) of Sauna Deco (1 van de oudste sauna’s van de stad). Een fijne massage tijdens je uitje in Amsterdam is ook niet verkeerd.

Cultureel dagje uit Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel musea waar je je met gemak een dagje kunt vermaken. De top 5 volgens I amsterdam, hét marketingbureau van de stad, zijn:

1. Van Gogh Museum
2. Rijksmuseum
3. Stedelijk Museum
4. Anne Frank Huis
5. Hermitage Amsterdam
Dagje weg Amsterdam

Uit in Amsterdam

Heb je meer zin om het nachtleven te verkennen? Ook dan zit je goed in de hoofdstad. Er zijn natuurlijk superveel clubs waar je tot in de late uurtjes kunt dansen. Maar heb je ook al aan de bioscoop gedacht, een concert, uitgebreid dineren in 1 van de vele restaurants of een theatervoorstelling? Allemaal topideeën om jouw dagje Amsterdam te eindigen.
Uit in Amsterdam