Naar een museum in Amsterdam

Ga je een dagje naar Amsterdam? Dan is een bezoekje aan een museum een must. Er zijn er ontzettend veel in onze hoofdstad. Van kunst tot wetenschap, en van wassenbeelden tot geschiedenis, er zijn genoeg museums in Amsterdam om uit te kiezen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet per onderwerp.

(Kunst)geschiedenis museums in Amsterdam

 • Rijksmuseum
Dit is misschien wel 1 van de mooiste gebouwen in Amsterdam. Het museum is een monumentaal gebouw uit 1885 waar je de Nederlandse kunst en geschiedenis kunt bewonderen. Bekijk bijv. het bekende schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Rijksmuseum Amsterdam
 • Scheepvaartmuseum Amsterdam
De naam zegt het al, hier leer je alles over de scheepvaartgeschiedenis van Nederland. Door de interactieve tentoonstellingen ook erg leuk voor kinderen!

 • Anne Frank Huis
Zie met eigen ogen waar de Joodse Anne Frank met haar familie is ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar verhaal wordt verteld aan de hand van haar dagboek, foto’s en andere bewaarde documenten.

 • Joods Historisch Museum Amsterdam
Dit museum bevindt zich in 4 monumentale synagogen en geeft een beeld van het Nederlandse Joodse leven vroeger en nu. Voor de kids is er een speciaal kindermuseum!  

 • Paleis op de dam
Dit is al ruim 200 jaar officieel het ontvangstpaleis van het Koninklijk huis. Het gebouw stamt uit de Gouden Eeuw en is 1 van de belangrijkste monumenten van Nederland. Paleis op de Dam

Kunst en cultuur


 • De Hermitage in Amsterdam
In deze dependance van de Hermitage in Rusland (Sint-Petersburg) kun je naar wisselende tentoonstellingen van diverse kunstcollecties. En, het is een prachtig gebouw om te zien!

 • Stedelijk Museum Amsterdam
Dit museum in het Museumkwartier van Amsterdam is een internationaal instituut. Je vindt er een grote verzameling van moderne kunst.  

 • Van Gogh museum Amsterdam
Vincent van Gogh is 1 van beroemdste kunstenaars van Nederland. In dit Amsterdamse museum kun je meer dan 200 schilderijen van hem bekijken. Indrukwekkend op z’n minst!

 • Tropenmuseum
Dit museum in Amsterdam is voor en over mensen. Er worden verhalen verteld over universele menselijke thema’s en ze laten de culturele diversiteit zien in onze wereld. Er is ook een Tropenmuseum Junior!

Wetenschap museums in Amsterdam


 • Science Center Nemo
Een belevenis, voor jong en oud! Je ontdekt hier de wereld van de wetenschap en kunt er zelf experimenten doen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.  Science Center Nemo
 • Body Worlds Amsterdam
Als je een sterke maag hebt, dan is dit anatomisch museum een bijzondere must-see. Hier worden meer dan 200 echte menselijke lichamen getoond, zodat je leert over de functie van onze organen en alledaagse ziektes.

Andere museums in Amsterdam

Dit is slechts een greep uit alle museums in Amsterdam. Zo heb je bijvoorbeeld nog het EYE Filmmuseum en het populaire Madame Tussauds met wassenbeelden van de beroemdheden. Voor meer inspiratie en het scoren van museumtickets, kun je dagelijks op onze website terecht.