Dagtochten - een ontspannen dagje uit

Dagtochten zijn een leuke manier om een dagje uit te gaan. Voor ouderen, maar ook voor jonge mensen. Bekende tripjes zijn die naar de kerstmarkten, maar er is nog veel meer om te kiezen. Zo kun je een dagtrip in Nederland maken, maar ook de grens overgaan. De meeste uitjes zijn met de bus. Benieuwd welke dagtochten je allemaal kunt maken? We hebben er een aantal voor je uitgelicht.

Dagtrip Nederland

Je kunt in Nederland verschillende dagtochten maken. Zo kun je een stad bezoeken, maar ook een dagtocht maken naar bekende hotspots zoals de Keukenhof, de Huishoudbeurs of het Bloemencorso.
Dagtocht bloemencorso
Maar er zijn ook tripjes naar festivals, musicals en de Formule 1-races. En wat dacht je van een bezoek naar 1 van de pretparken in ons land of een dierentuin?

Dagtochten buitenland

Je hoeft natuurlijk geen dagtrip in Nederland te maken. Er zijn genoeg uitjes waarbij je met de bus naar het buitenland gaat. De bekendste zijn waarschijnlijk de kerstmarken in o.a. Duitsland. Je wordt dan ’s morgens vroeg opgehaald en komt in het begin van de middag aan. Na een paar uur rondkijken en shoppen ga je weer naar huis. Ideaal voor een dagje weg met een vriendin. Dagtocht vriendin
Andere leuke dagtochten naar het buitenland zijn een bezoek aan Parijs, Londen of Lille. Een dagje naar Disneyland Parijs of de finish van de Tour de France behoren ook tot de mogelijkheden.
Dagtocht Londen

Dagtochten bus

Dagtochten met de bus zijn ideaal voor veel verschillende mensen. Bijvoorbeeld als je niet zelfstandig meer kunt reizen, als je graag nieuwe mensen ontmoet of wanneer je zelf niet over vervoer beschikt. Bij een dagtocht met busvervoer stap je op bij 1 van de vele opstappunten en word je veilig naar de bestemming gebracht. Ideaal want zo hoef je zelf niet te reizen tijdens je dagje uit. Aan het einde van de trip word je weer afgezet bij de opstapplaats.
Dagtocht met de bus
Kies je voor 1 van de uitjes met de bus naar het buitenland? Dan moet je vaak erg vroeg vertrekken. Maar omdat je zelf niet rijdt, kom je toch uitgerust op je bestemming aan. Op de terugweg kun je heerlijk wegdoezelen en zo rustig nagenieten van alles wat je gezien en gedaan hebt. Ideaal toch?!

Dagtrip met of zonder begeleiding

Sommige tripjes zijn begeleid, maar dat hoeft niet. Bij een begeleide dagtrip in Nederland kan bijvoorbeeld een rondleiding inbegrepen zijn en /of een lunch. Een begeleide dagtrip kan fijn zijn als je slecht ter been bent, medische hulp nodig hebt of gewoon omdat je er graag op uit gaat met anderen. Bij dit soort dagtrips gaan vaak begeleiders mee die gespecialiseerd hulp kunnen bieden. Maar er zijn ook genoeg tochten waar alleen het vervoer van en naar de bestemming inbegrepen is. De rest van de dag heb je de tijd aan jezelf. Het is net waar je voorkeur naar uit gaat.
Dagtocht keukenhof

Bepaal zelf de prijs van jouw dagtocht

Heb je een keuze kunnen maken voor een leuk tripje in eigen land? Bekijk ook eens onze veilingen, je kunt al meebieden vanaf 1 euro! Zo bepaal je dus zelf de prijs van jouw dagtrip in Nederland.