Waterpret tijdens een dagje watersport

Ben jij een echte waterrat? Dan zijn er verschillende wateractiviteiten die je kunt ondernemen. Heerlijk bij mooi weer met de zon op je hoofd, maar ook als het wat kouder is kun je prima een watersport doen. Soms heb je juist een stevige wind nodig bij je wateractiviteit. Benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn? We geven je een aantal tips voor een dagje uit vol waterpret.

Wat is watersport?

Watersport is een sport die je op het water uitvoert. Bekende wateractiviteiten zijn natuurlijk zeilen, windsurfen en duiken. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je lessen volgen om een wateractiviteit beter onder de knie te krijgen.

Populaire wateractiviteit

Watersporten die de laatste jaren erg populair zijn geworden zijn kitesurfen, golfsurfen, maar ook suppen.

Kitesurfen
Met kitesurfen sta je op een plank met boven je een parachute. Door de parachute zo met de windrichting te draaien ga je vooruit. Heb je de basis van het kitesurfen een beetje in de vingers, dan kan de echte waterpret beginnen. Je kunt namelijk ook superhoge sprongen maken, adrenalinekick gegarandeerd! Let wel op; deze watersport kan best gevaarlijk zijn en is dus niet voor iedereen geschikt.
Watersport kitesurfen
Golfsurfen
Wist je dat je gewoon kunt golfsurfen in Nederland? Bijvoorbeeld bij Hoek van Holland. In een paar uur leer jij de beginselen van deze leuke watersport. Terwijl je de zee in peddelt zoek je de perfecte golf, je springt op je plank en surft terug naar de kust. Klinkt makkelijk, maar dit vraagt veel oefening. Gegarandeerd een dagje waterpret!

SUPpen
Een andere populaire wateractiviteit is suppen. Hierbij sta je ook op een plank, maar beweeg je je voort door te peddelen. SUP is dan ook de afkorting voor Stand Up Paddling. Het fijne aan deze watersport is dat je heerlijk ontspannen tochten kunt maken over het vlakke water. Maar je kunt ook suppen op zee, door de golfen is dit een graadje lastiger, maar beide vormen zijn een goede work-out voor je lichaam. Een andere watersport in opkomst is SUP yoga. Hierbij gebruik je vaak een breder board waar je verschillende yoga oefeningen op uitvoert. Dit kan buiten, maar SUP yoga wordt ook in zwembaden steeds meer gegeven.Watersport suppen

Meer waterpret

Ben je niet op zoek naar een sport, maar heb je wel zin in een dagje uit met het gezin vol waterpret? Misschien is onderstaande wateractiviteit iets voor jou.

Kanoën - Maak een mooie toch door de natuur of door de grachten van een stad. Zo kun je op je eigen tempo veel moois zien. Iets meer actie? Wat dacht je van kanoën in de branding of op een snel stromende rivier? Zo wordt het gelijk een hele andere wateractiviteit.
Wateractiviteiten kanoen
Bodyboarden - Bij bodyboarden lig je met je bovenlichaam op een kleine plank. Je kunt dit doen op het strand in de branding, maar indoor bodyboarden kan ook. Door water op een schuin oplopend vlak te spuiten ontstaat er een kunstmatige golf waar jij op kunt bodyboarden.

Wakeboarden – Bij deze wateractiviteit sta je op met beide benen op een board en word je voortgetrokken door een kabelbaan of speedboot. Soms wel met 30 km per uur!
Watersport wakeboarden
Indoor surfen – Vind jij de golfen in Nederland maar zozo? Probeer dan eens indoor surfen uit. Hier kun je surfen op kunstmatige golfen. Omdat de golfen te regelen zijn, kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.
Waterskiën – Kun jij blijven staan terwijl je wordt voortgetrokken door een kabel of speedboot? Dit is geheid waterpret tijdens een mooie zomerse dag.

Flyboarden – Geen last van hoogtevrees? Dan beleef je vast veel waterpret aan flyboarden. Je krijgt een speciaal board aan je voeten waar onder hoge druk water uit wordt gespoten, soms tot wel 13 meter hoogte! Maar het is ook mogelijk om te springen als een dolfijn. Deze watersport is alleen voor echte daredevils. Leuk als je een
vriendendag hebt!

Watersport flyboarden
Tuben – Bij tuben wordt een rubberen band vastgemaakt aan een kabelbaan of achter een boot. Op deze manier wordt de band door het water getrokken terwijl jij erop probeert te blijven zitten. Waterpret gegarandeerd!

Bootje varen - Wat rustiger aan doen? Huur een bootje en maak een vaartocht door de natuur of de grachten van een stad. Er zin veel verschillende boten te huur met en zonder kapitein. Wil je in alle rust genieten, ga dan voor een fluisterbootje. 

Zwemmen – Bij mooi of minder mooi weer. Een bezoekje aan het zwembad zorgt ook voor superveel waterpret! Helemaal als er in het zwembad allemaal leuke wateractiviteiten te beleven zijn. Fijne waterparken zijn Aqua Mexicana in Slagharen of het Tikibad in Duinrell. Over de grens in België kun je lekker spetteren bij Aqualibi Waterpark en Plopsaqua De Panne.