Tips voor een dagje uit in Rotterdam

Zin in een leuk dagje uit in Rotterdam? In de havenstad is genoeg te doen voor jong en oud. Een dagje winkelen, de stad ontdekken en lekker uiteten staat sowieso al garant voor een geslaagd dagje weg in Rotterdam. Verder hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Dagje weg in Rotterdam met kinderen

Voor de kids is er superveel te zien en beleven. Naar een dierentuin of pretpark is altijd leuk voor de kleintjes. Rotterdam heeft toevallig 1 van de mooiste dierentuinen van Nederland. Diergaarde Blijdorp is een echte stadsdierentuin en bestaat al sinds 1932. Ontdek de dieren van verschillende werelddelen en woon de voersessies bij.

Ook populair in Rotterdam is het Plaswijckpark. Dit park bestaat uit Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. De kinderen kunnen hun hart ophalen in meerdere speeltuinen en verschillende dieren bewonderen. Voor de ouders is Wandelwijck een rustpunt met onder andere een grote rozentuin en een picknickwijde. Een compleet dagje uit in Rotterdam!

Bezienswaardigheden Rotterdam

Graag Rotterdam ontdekken? Dat kan te voet, op de fiets, per bus, en zelfs per amfibiebus. Hiermee krijg je een ware stadtour vanaf het water! Liever op eigen houtje een dagje weg in Rotterdam? Dan zijn dit een paar bezienswaardigheden die je niet mag missen:

De Euromast: Deze grootste toren van Nederland is 185 meter hoog. Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam. Ondertussen kun je er een hapje eten en zelfs blijven slapen!
De Erasmusbrug: Hét icoon van Rotterdam en niet te missen! Het is de brug tussen het noordelijk en zuidelijk gedeelte van de stad en hij is 800 meter lang.
De Markthal: In de Markthal van Rotterdam draait alles om eten & drinken. Je kunt er proeven, zien en kopen. Ook zitten en een hapje eten is hier heel gezellig.
De Kubus-woningen: Deze woningen zijn als kubussen gebouwd, waardoor ze een bijzonder uiterlijk hebben. Je kunt er bij 1 naar binnen, de Kijk-Kubus. Zo zie je hoe de woningen ingericht zijn.
De Kuip: Voetbalfan? Dan is een bezoekje aan het stadion van Feyenoord een goede tip om je dagje uit in Rotterdam mee te vullen. Er worden verschillende tours georganiseerd.Rotterdam dagje uit kubus-woningen

Musea en andere dagjes weg in Rotterdam

Cultuur opsnuiven en wat opsteken van je dagje uit in Rotterdam? Ga dan naar een museum! Bijvoorbeeld het Maritiem museum, leuk voor jong en oud. Hier ontdek je alles over de maritieme wereld en hoe de wereldhaven Rotterdam ontstond. Verder zijn het Wereldmuseum en Miniworld ook een bezoekje waard. De laatste is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland.

Liever iets actiefs? Of hou je wel van een spelletje? Dan zijn er genoeg locaties in Rotterdam om te bowlen, karten, paintballen en zwemmen. Ook Escape rooms zijn superpopulair tegenwoordig en de locaties schieten als paddenstoelen uit de grond.

Voor welk dagje weg in Rotterdam kies jij? Bied mee en win!