Dagje uit in Friesland

Op zoek naar leuke tips voor een dagje uit in Friesland? In het hoge Noorden is genoeg te doen. Breng een bezoekje aan Sneek, Leeuwarden of de Afsluitdijk. Of wil je het echte Fierljeppen een keer proberen? We hebben een aantal ideeën voor een dagje weg in Friesland op een rijtje gezet.

Naar de dierentuin of een pretpark

Een dagje uit met het gezin? Dan is een dierentuin altijd leuk! De bekendste in de provincie is AquaZoo Friesland. Dit dierenpark in Leeuwarden is vooral gefocust of waterdieren. Je kunt er genieten van verschillende shows zoals het Zeeleeuwen Spetter Spektakel, op een trekschuit op Zeehondensafari en meefeesten tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn. Een bezoekje aan Ooievaarsdorp ‘De Graverij’ in Akmarijp is ook de moeite waard tijdens je dagje uit in Friesland. Je kunt hier gratis naartoe van 1 april tot 1 oktober. De rest van het jaar is het gesloten. Dagje uit Friesland dierentuin

Wat meer actie voor de kinderen? Ga dan naar een pretpark of speeltuin. Sanjesfertier in Feanwalden is een Speel-en Dierenpark in 1. Plus, dit park heeft een in- en outdoor speelparadijs. Dus ook met regen op je dagje weg in Friesland kun je hier prima vertoeven! Andere familieparken zijn Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum en Duinen Zathe in Appelscha. Met attracties voor kleine en oudere kinderen kunnen alle kids zich hier prima vermaken. Een bijzonder voorbeeld is ook nog Kameleon Terherne, een pretpark volledig in het thema van de Kameleon boeken. Dit dagje weg in Friesland is echt een avontuur!

Indoor dagjes weg in Friesland

Is het wat minder weer? Dan is er nog genoeg te doen. Wat dacht je van een gezellige high tea met vriendinnen of high beer met vrienden? Of een paar spannende rondjes karten of lasergamen? Natuurlijk kun je ook altijd nog gaan zwemmen. Het subtropisch zwembad Swimfun in Joure is een bijzonder leuke tip voor een geslaagd dagje uit in Friesland.

Een ontspannen dagje uit in Friesland

Liever een rustig dagje weg in Friesland? Ga dan genieten van de Friese natuur. Pak de fiets of ga een stuk wandelen in het Nationaal Park Drents Friese Wold bijvoorbeeld. Of relax in 1 van de sauna’s in Friesland. Bijvoorbeeld Wellness & Beauty De Woudfennen in Joure. Hier geniet je ondertussen van een mooi uitzicht over de Friese weilanden. Andere mooie wellnessresorts zijn Thermen & Beauty De LeeuwerikHoeve in Burgum en de Leliehof in Makkum. Hier ben je even helemaal weg van de alledaagse drukte.

Kies een dagje weg in Friesland die bij je past en bied al mee vanaf €1,-!