Dagje uit in Brabant

Lekker een dagje uit in Brabant? Deze provincie heeft veel leuke attracties zoals Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en natuurlijk de Efteling. Maar ook als je een bezoek wilt brengen aan een sauna of juist lekker de natuur in wilt zit je hier goed. Om het je wat makkelijker te maken hebben we verschillende dagjes uit in Brabant voor je op een rij gezet.

Actief dagje uit in Brabant

Leef je uit op de trampolines van Jumpsquare Deurne of ga zand happen tijdens een potje paintball. Een dag op de lange latten in Skidôme Rucphen is ook een goed idee of durf jij een indoor skydive te maken? Ook heeft de provincie verschillende zwembaden waar jong en oud zich prima vermaken. Een andere optie voor je dagje weg in Brabant is een sportief uitje bij de boer. Hier kun je klimmen in de klimstal of speel een potje boerengolf. Bij Het Zwarte Water in De Mortel ga je terug in de tijd van het Wilde Westen en kun je o.a. met hoefijzers gooien en paardrijden. Is het mooi weer tijdens je geplande dagje weg in Brabant? Huur dan een step in Eindhoven en verken de stad op een unieke manier. Je kunt het ook combineren met een bezoek aan een museum in Eindhoven. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor een actief dagje uit in Brabant.Dagje uit Brabant paintball

Dagje weg in Brabant met kinderen

Klimmen en klauteren kun je in het park Duinoord. Dit is een all-inclusive binnen- en buitenspeeltuin met eigen klimbos. Ook in Speelland Beekse Bergen kunnen de kids lekker spelen. Dit dagje uit in Brabant heeft een eigen zandstrand. Heerlijk als het warm weer is. Liever een duik in het verleden maken? In het Prehistorische dorp in Eindhoven reis je door 6 verschillende tijdperken en maak je kennis met het leven en de ambachten van toen. Hier ontmoet je ridders en jonkvrouwen, maar ook Romeinen, Vikingen en boeren.

In Brabant vind je ook veel dierenparken. Bezoek de Tropische vlindertuin Klein Costa Rica in Someren, Dierenrijk in Nuenen, ZooParc Overloon of kom naar Safaripark Beekse Bergen. Wat kleiner is De Oliemolen in Tilburg, hier ontdek je onbekende en vreemde dieren. Maar het ultieme dagje weg in Brabant is voor de kinderen misschien toch wel een bezoek aan de Efteling.
Beekse Bergen Dagje weg Brabant

Hier lees je wat je nog meer kunt doen tijdens je dagje uit met kinderen.

Dagje uit naar Brabantse sauna

Ben je toe aan helemaal niks? Plan dan een saunabezoek tijdens je dagje uit in Brabant. De top 5 sauna’s in deze provincie zijn volgens website Tripadvisor:

1. Wellnessboot Mill
2. SpaSense
3. Sauna Devarana
4. Thermen Gorle
5. Wellness Helmond
Dagje uit Brabant Sauna

Dagje weg in de Brabantse natuur

Natuurlijk kun je tijdens je dagje uit in Brabant ook de natuur in. Noord-Brabant heeft veel mooie natuurgebieden om een wandel- of fietstocht te maken. Er zijn veel leuke routes bij de Oisterwijkse bossen, rondom Boxel en natuurlijk in de Loonse en Drunense Duinen.

Mis geen veiling

Wil je graag op de hoogte blijven van de leukste veilingen in Brabant? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en je wordt wekelijks op de hoogte gebracht.