Volg een leuke workshop

Op zoek naar leuke workshops? Dan zijn er een heleboel mogelijkheden. Ga sieraden maken of ontdek je talent met fotografie, maar je kunt ook kiezen voor een originele workshop als worst of zandsculpturen maken. Tijdens een vrijgezellenfeestje, een vriendendag of gewoon alleen; dit is een leuk dagje uit.

Originele workshops

Maar wat is nu leuk? Dat hangt natuurlijk helemaal van je smaak af. De een vind het leuk om iets creatiefs te doen, de ander is liever sportief bezig of juist culinair. Er zijn superveel leuke en originele workshops door het hele land te vinden. Speciaal gericht op vrouwen en mannen, maar ook voor kids. Wij geven je wat tips.

Leuke workshops voor vrouwen

Boetseren, schilderen, taarten versieren of bonbons maken? Of wat dacht je van een naaktmodel tekenen, fröbelen met mozaïek of je eigen zilveren ring maken? Allemaal originele workshops die met name bij de dames in de smaak vallen. Mag het wel wat sportiever? Denk dan aan paaldansen of yoga. Een kookworkshop blijft ook altijd favoriet.
Workshop koken

Originele workshops voor mannen

Voor mannen mag het vaak wel wat stoerder zijn. Goede ideeën zijn ijssculpturen maken (lekker aan de gang met een kettingzaag), karate of stuntman voor 1 dag. Maar je kunt het ook culinair aanpakken met een workshop worsten maken, bierproeven of écht leren barbecueën. Ben je op zoek naar iets voor een vriendendag? Maak dan, zoals de All Blacks - het rugbyteam uit Nieuw Zeeland, jullie eigen Haka.

Leuke workshops voor kinderen

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Laat de kids een originele workshop volgen. Dit kan bij jou thuis of op een andere locatie. In het laatste geval heb je zelf geen troep in huis. Ideaal toch? Originele ideeën voor kinderen zijn o.a. een Ninja feestje waarbij ze geheime opdrachten krijgen of een bezoekje aan het Bakkerijmuseum waar je zelf koekjes mag maken. Zijn jouw kinderen gek van muziek? Laat ze dan hun favoriete liedje opnemen in een echte studio of volg een dansworkshop. Samen creatief bezig zijn kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in het Abbemuseum in Eindhoven waar ze een echte Kinderkunstclub hebben. Maar ook in het Rijks Museum worden speciale kinderworkshops georganiseerd.

Kinderworkshop

Originele workshops voor volwassenen

Mag het van jou wel wat origineler? Dan is meubels pimpen misschien leuk om te doen of wat dacht je van zandsculpturen maken? Ander originele ideeën zijn een dj-workshop, een percussieworkshop of graffiti spuiten. Je eigen portret in pop art-stijl maken kan ook. Lekker buiten én sportief is een workshop schapen drijven of geef je op voor een roofvogelworkshop waar je onder andere uilen en valken van héél dichtbij leert kennen en dresseren.

DJ-workshop

Voor je werk

Het hoeft natuurlijk niet voor je hobby te zijn. Je kunt ook je vakkennis verbreden door leuke workshops voor je werk te volgen. Dit duurt maximaal 1 dag, superhandig wanneer je geen tijd hebt om een meerdaagse cursus te volgen. En wat dacht je van teambuilding? Denk aan een Expeditie Robinson-spel, samen een commercial maken of lekker met verf smijten. Keuze genoeg op actief en creatief vlak.

Bepaal zelf de prijs

Zin gekregen in een originele workshop? Bij ons bepaal je zelf wat je betaalt voor jouw creatieve of sportieve dagje uit .