Cursus fotografie: haal alles uit je camera

Je camera beter leren kennen of je specialiseren in een bepaald thema? Je leert het met een cursus fotografie. Van een basis-cursus tot bijvoorbeeld landschaps- of foodfotografie; er is ontzettend veel keus! Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet.

Welke fotografie cursus kies jij?

Het aanbod aan fotografie cursussen is ontzettend groot. Ben je een beginner? Dan is het goed om voor een basiscursus te kiezen. Hier leer je hoe je jouw camera instelt, zodat je niet meer met de voorgeprogrammeerde standen fotografeert. Op deze manier kun je ook veel mooiere foto’s maken en creatiever werken. In bijna alle basis fotocursussen komen de onderwerpen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde aan bod. Maar je leert ook hoe je mooie composities maakt en hoe witbalans werkt. Als je deze basis eenmaal doorhebt, maak je al snel de mooiste foto’s. Daarna kun je je kennis uitbreiden met een vervolgcursus.Cursus fotografie
Weet je al hoe je toestel werkt of wil je je op 1 onderwerp richten? Dan kun je kiezen voor een fotografie cursus over een bepaald thema. Bijvoorbeeld portretfotografie, het fotograferen van (huis)dieren of interieurfotografie. Ook foodfotografie, natuurfotografie en reisfotografie zijn populaire thema’s voor een fotocursus. Wil je liever geen meerdaagse cursus volgen? Dan kun je ook kiezen uit verschillende workshops van 1 dag. Je kunt hier makkelijker tijd voor inplannen én je hebt gelijk een gezellig dagje uit.
Cursus fotografie

Fotografie cursus online of vanuit huis

Als je weet welke fotocursus je wilt volgen is de volgende vraag; waar ga je dit doen? Ook hier zijn weer verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een online cursus. Dit is superhandig omdat je helemaal zelf je tijd kunt indelen. Het nadeel is dat je niet altijd bij iemand kunt aankloppen als je vragen hebt. Wil je meer ondersteuning? Dan is een fotocursus bij een ervaren fotograaf een betere keus. Vaak moet je 1 keer in de 1 of 2 weken naar ‘school’ en krijg je huiswerkopdrachten mee. Is er iets niet duidelijk? Dan kun je gelijk om uitleg vragen. Het is ook mogelijk om je vaardigheden bij te spijkeren door het lezen van tijdschriften. Er zijn veel vakbladen te koop waar ook regelmatig tips en tricks worden gegeven over het fotograferen van bepaalde onderwerpen.fotografiecursus

Fotografiecursus bij VakantieVeilingen

Helemaal enthousiast geworden en wil je ook een fotografiecursus volgen? Op VakantieVeilingen veilen we regelmatig deze cursussen. Je bepaalt zelf de prijs, dus dat scheelt je ook in je portemonnee! Toch liever een andere cursus volgen? Bekijk ook eens onze categorie cursussen en workshops. Hier vind je genoeg veilingen om nieuwe vaardigheden te leren voor werk en hobby.

Schrijf je hieronder snel in voor onze nieuwsbrief, zo houden we je op de hoogte als we weer nieuwe cursussen gaan veilen!