Dagje uit in Groningen

Ga je binnenkort een dagje uit in Groningen? Dat gaat je zeker bevallen! Er is genoeg te doen in de stad en provincie. We hebben de leukste tips voor je op een rij gezet.

Een dagje weg in Groningen (stad)  

Een dagje de stad in? In Groningen is genoeg te zien en beleven. Een bezoek aan De Grote Markt is sowieso een must tijdens je dagje weg in Groningen. Hier kun je een heerlijk hapje eten of drinken op 1 van de vele terrasjes. Daar vind je ook de Martinitoren met aansluitend de Martinikerk. Deze heeft, na de Dom in Utrecht, de grootste klokkenpartij van Nederland. Wanneer je ‘m beklimt word je boven beloond met een prachtig uitzicht over de bruisende studentenstad. Verder is een bezoekje aan het Groninger Museum ook zeker de moeite waard. Volg een rondleiding en laat je verrassen door verschillende collecties en tentoonstellingen. Dagje uit Groningen stad

Een dagje dieren en natuur

Gek op dieren? Dan mag een bezoekje aan Pieterburen tijdens je dagje uit in Groningen niet ontbreken! Dit bekende zeehondencentrum in het Noorden van ons land is ontzettend leuk én leerzaam. Je leert er alles over de opgevangen zeehonden. Ook Wonderwereld in Ter Apel is ontzettend leuk. Dit is een sprookjespark en dierentuin in 1. Of DoeZoo Insektenwereld in Leens, een klein dierenpark gespecialiseerd in insecten. Zo hebben je kids ook een geslaagd dagje weg in Groningen.

Op eigen houtje de natuur in? Dan kun je naar Nationaal park Lauwersmeer. Pak de fiets of ga een stuk wandelen en spot de bijzondere vogels! Dagje uit Groningen natuur

Een actief, indoor dagje weg in Groningen

Met de kids een dagje uit in Groningen? Dan is een indoor speelparadijs altijd een goed idee. Vooral met slecht weer. Ga bijvoorbeeld naar het landelijke Monkey Town of Ballorig in Groningen. Of naar boerderij ‘De Leeuwenborg’ in Nieuw Scheemda. Hier vind je een indoor pretpark voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud. Er is ook een afgesloten gedeelte voor de allerkleinsten. En wat dacht je van een dagje zwemmen? Er is altijd wel een zwembad in de buurt. In de stad Groningen heb je bijvoorbeeld sportcentrum Kardinge, waar je baantjes kunt trekken en recreatief kunt zwemmen in het subtropische bad en het golfslagbad. In Zuidlaren kun je naar Aqualaren, met een glijbaan en stroomversnelling.

Een ontspannen dagje uit in Groningen

Even bijkomen van alle drukte? Zoek dan de rust op met een dagje wellness. In de provincie zijn genoeg wellnesscentra te vinden. De bekendste ligt in Peize en heet SpaWell. Hier kun je genieten van heerlijke baden, sauna’s en rituelen. Verder heb je nog Wellnessresort de Waterlelie in Zevenhuizen en Fontana Resort in Bad Nieuweschans. Liever naar een kleinschaliger complex? Dan kun je naar Sauna ’t Dalhuus in Wildervank, Spa Loppersum of Sauna Beautyfarm Midwolda.

Genoeg keuze dus. Bied bij ons mee op een dagje weg in Groningen en scoor de beste deal!