Dagje uit in Den Haag - de beste tips

Binnenkort een dagje uit naar Den Haag? Leuk, want hier is ontzettend veel te beleven. Je kunt er shoppen, maar er zijn ook verschillende musea en attracties te bezoeken. De bekendste uitstapjes in Den Haag zijn waarschijnlijk Madurodam, het Omniversum en Drievliet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Wij geven je verschillende tips voor een dag uit in Den Haag.

Uitstapjes Den Haag

Een dagje naar het museum tijdens je dagje uit in Den Haag? Dan is er veel om te kiezen. Zo kun je naar het Mauritshuis. Hier zie je voornamelijk Nederlandse schilderwerken uit de Gouden Eeuw. 1 van de bekendste werken is het Meisje met de parel van Vermeer. Een andere aanrader voor jouw dagje uit in Den Haag is Panorama Mesdag. Hier zijn verschillende werken te zien van schilderechtpaar Mesdag-van Houten, waaronder natuurlijk het grote panorama. Daarnaast worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd. Ben je fan van de werken van M.C. Escher? Dan kun je terecht in Escher in het Paleis. Hier zie je 150 prenten van de bekende kunstenaar.

Wil je jouw bezoek aan het museum combineren met andere uitstapjes in Den Haag? Kom lekker shoppen. In het centrum en het Zeeheldenkwartier vind je ontzettend veel leuke winkels. Een andere optie is om je museumbezoek te combineren met een heerlijke high tea of uitgebreide lunch. Andere leuke uitstapjes in Den Haag zijn het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis.Dagje uit Den Haag Vredespaleis

Uitstapjes Den Haag met kids

Ga je een dagje uit met kinderen? Dan is Madurodam een aanrader. Dit park is de afgelopen jaren helemaal vernieuwd en interactief geworden. Zo kun je er spelen met water, zelf windenergie opwekken en het havenverkeer regelen.

Een ander leuk uitstapje in Den Haag is het Omniversum. In dit grootbeeldfilmtheater worden films op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De films die je ziet, verschijnen niet in de ‘gewone’ bioscopen, het zijn films met als doel kennis over de natuur, de planeet en menselijk leven door te geven. Uiteraard op een leuke manier.

In het Museon staat alles in het teken van de wereld ontdekken. Zo leer je hier over natuur, cultuur en wetenschap tijdens dit dagje uit in Den Haag. Naast vaste exposities zijn er ook steeds wisselende tentoonstellingen. In het museum worden ook presentaties en workshops speciaal voor volwassenen gegeven. Een ander leuk museum is het Kinderboeken museum. Tijdens een leerzaam dagje uit in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met de Nederlandse literatuur. Ze leren hoe leuk lezen is, maar ook dat ze zelf mooie verhalen kunnen maken.

Heb je meer zin in een bezoek aan een dierentuin? In de grotten van Avonturion sta je oog in oog met bijzondere dieren als stokstaartjes, woestijnvosjes en flamingo’s. Ook kun je hier een spannende speurtocht maken waarbij je dinosaurussen tegen kunt komen. Wie had dat gedacht tijdens je uitstapje in Den Haag? Een andere tip is Sea Life (Scheveningen). Tijdens dit dagje uit bij Den Haag duik je onder in de bijzondere onderwaterwereld. Sea Life is een groot zeeaquarium waar je vissen ziet, maar ook andere dieren zoals otters, schildpadden en zeepaardjes ontmoet.Dagje uit Den Haag Sea LifeEen dagje lekker spelen kan ook. Familiepark Drievliet bestaat al 80 jaar en zit een beetje tussen een speeltuin en pretpark in. Glij van de superglijbaan of maak een ritje in de Monorail. Er is zelfs een spookhuis, zweefmolen en achtbaan. Bij warm weer bieden de Jungle River en het fonteinpein afkoeling.

Uitstapjes buiten Den Haag

Bekijk ons veilingaanbod met nog meer leuke uitstapjes in Den Haag. Wil je jouw uitstapje in Den Haag combineren met iets buiten de stad? Lees dan onze tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.