Rugmassage
Heb je last van je rug of ben je gewoon toe aan pure ontspanning? Soms is een rugmassage precies wat je nodig hebt. Laat je rug masseren door een professional bij jou in de buurt. We bieden door het hele land massages aan.
- Waarom je rug masseren?
- Soorten rugmassages
- Wat je nog meer kunt doen tegen rugklachten
- Is deze vorm geschikt voor kinderen?
- Waar boek je een goede rugmassage?
Waarom je rug masseren?
Bij rugklachten en / of stress is het aan te raden om je rug te laten masseren. Door bijvoorbeeld je schouders, nek en rug te masseren worden psychische en lichamelijke spanningen duidelijk minder. Een rugmassage vermindert namelijk stress, zet wervels weer in een goeie positie en / of corrigeert een houding of beweging.Het verzacht pijn:
Of je nu een licht zeurende pijn in de onderrug hebt of een zeer hevige pijn tussen je schouderbladen, meestal zijn spierknopen de boosdoeners. Spierknopen zijn pijnlijke spierverhardingen op plekken waar afvalstoffen zich hebben opgehoopt. Deze knopen geven vaak pijn en belemmeren de bloeddoorstroming, dus moeten worden losgemaakt. Door spanning of druk uit te oefenen op je spieren of spierknopen worden verzamelde afvalstoffen afgevoerd en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het is aan te raden je rug te laten masseren door een professional om deze hardnekkige energieblokkades te verhelpen en omdat je anders makkelijk de pijn verplaatst of verergert. Maar ook al laat je je masseren door een fysiotherapeut, masseur in een wellnesscentrum, een masseuse in een schoonheidssalon of andere professionele behandeling; een rugmassage kan op het moment suprême pijnlijk zijn. Het is de moeite waard om even door de zure appel heen te bijten, want uiteindelijk zal de massage verlichtend werken en jouw bloeddoorstroming herstellen.
Het verlaagt stress:
Of je nu fysieke of mentale klachten hebt, het een sluit het ander meestal niet uit. Het voordeel van een rugmassage is dat beide probleemgebieden worden aangepakt en dus ook stress kan verminderen. Het ondergaan van een massage werkt namelijk zeer ontspannend. Daarnaast wordt de oorzaak van (terugkerende) pijn achterhaald, waardoor je je daar ook geen zorgen meer over hoeft te maken. Altijd fijn!
Soorten rugmassages
Van een ontspanningsmassage, drukpuntenmassage tot aan een bindweefselmassage; in de massage-wereld zijn er 1.000-en soorten en massagetechnieken te noemen. Vaak is een massage van je rug hier een onderdeel van. Er worden vele technieken toegepast. De basis bestaat uit effleurages (strijkende bewegingen), petrissage (kneden van spieren) en tapotage (ritmische slagen). Maar ook druktechnieken, vibratie-, schud- en triltechnieken komen vaak voor.Wat je nog meer kunt doen tegen rugklachten
De meeste mensen kiezen voor een rugmassage om naast ontspanning ook rugklachten tegen te gaan of te voorkomen. Hieronder een aantal tips waarmee je rugklachten preventief tegen kunt gaan:1. Slaap voldoende en slaap in de juiste houding (wervelkolom recht)
2. Zit rechtop, met je rug tegen de leuning van je stoel
3. Versterk je spieren door krachtoefeningen te doen
4. Blijf vooral bewegen om je spieren soepel te houden
Wist je dat een dagelijkse massage van 10 minuten zelfs helpt bij het voorkomen van ontstekingen in je spieren? Maar ook een warm bad en een middagje sauna houden je spieren soepel.