Wat is een infrarood sauna?

Wil je eens iets anders proberen dan een traditionele sauna? Probeer eens een infraroodcabine uit. Hieronder lees je wat een infrarood sauna is en waarom het goed voor je is.

Hoe werkt een infrarood sauna?

Een infrarood sauna is een cabine die werkt op warmte, opgewekt met elektrische stralers. Deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er daadwerkelijk warme lucht aan te pas komt. Hierdoor is het eigenlijk geen sauna, maar een (stralings)warmtecabine. Omdat een infraroodcabine dubbele wanden heeft, zal ook de omgevingstemperatuur stijgen. In een infrarood sauna is de temperatuur 40 tot 60°C. 
Infrarood sauna - VakantieVeilingen

Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna?

Infraroodcabines hebben een positieve werking op je gezondheid. Hieronder hebben wij een paar voordelen voor je uitgelicht:

  • De warmte ontspant je spieren en maakt ze soepel. Ook maakt je lichaam endorfine aan; een stof die pijnverzachtend werkt en gelukkig maakt. Een natuurlijke pijnstiller tegen bijvoorbeeld spierpijn en sportblessures
Infraroodcabine - VakantieVeilingen
  • Snel verkouden of ziek? Wanneer je regelmatig naar een infrarood sauna gaat, neemt je lichaamstemperatuur toe. Dit geeft hetzelfde effect als koorts, waardoor je lichaam witte bloedcellen aanmaakt. Deze bloedcellen doden ziektekiemen. Hierdoor verbeter je dus je op lange termijn je immuumsysteem

  • Tijdens een sessie in een infraroodcabine verlies je gauw een halve liter vocht. Doordat je transpireert, zweet je afvalstoffen en calorieën uit. Een gunstig effect op je lichaam, want hierdoor val je eerder af

  • Een infrarood sauna heeft een positieve werking op je bloeddruk en cholesterol. Dit zorgt ervoor dat het 1 van de belangrijkste methodes is om hart- en vaatziekten te voorkomen

Waar moet je rekening mee houden in een infrarood sauna?

Het is aan te raden om goed water te drinken voordat je een infraroodcabine instapt. Tijdens een sessie transpireer je en verlies je veel vocht. Als je te weinig drinkt, heb je kans om hoofdpijn te krijgen. Leg ook bij binnenkomst een handdoek op het bankje en op de vloer. Dit i.v.m. hygiëne. Wel zo fijn voor een ander!

Zwanger? Dan is het niet aan te raden om gebruik te maken van de sauna. De warmte voelt veel intenser aan, waardoor je onwel kan worden. Het levert niet direct gevaar op voor de baby, maar het is niet heel prettig om als zwangere in de hitte te zitten. Ben je ziek of heb je medische problemen? Vraag dan eerst aan je huisarts of je gebruik mag maken van de sauna. Dit geldt ook voor mensen die metalen pinnen, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten hebben.

Infrarood sauna’s bij VakantieVeilingen

Ben je overtuigd en wil je ook een infrarood sauna bezoeken? De meeste wellnessresorts hebben infraroodcabines. Ga je ook graag naar een traditionele sauna? Je kunt op VakantieVeilingen meebieden op verschillende sauna's in Nederland en België. Zo is er altijd wel een aanbieding bij jou in de buurt. Voor de complete ervaring boek je er een schoonheidsbehandeling of hotelovernachting bij.

Zit er op dit moment niets voor jou bij? Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt zo op de hoogte gesteld van ons nieuwe aanbod.