De infrarood sauna

Wil je eens iets anders proberen dan een traditionele sauna die wordt verwarmd door middel van stenen? Probeer eens een infraroodcabine. Deze sauna is vooral goed voor je spieren!

Wat is een infrarood sauna?

Een infrarood sauna is een cabine die werkt op warmte, opgewekt met elektrische stralers. Het kenmerk van infraroodcabines is dat de warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er daadwerkelijk warme lucht aan te pas komt. Hierdoor is het eigenlijk geen sauna, maar een (stralings)warmtecabine. Omdat een infraroodcabine dubbele wanden heeft, zal ook de omgevingstemperatuur stijgen. Het wordt hier 40 tot 60°C. Wat is een infrarood sauna?

Waarom is een infrarood sauna goed voor je?

In infraroodcabines kan je lichaamstemperatuur oplopen tot 39°C. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden, de huidporiën opengaan en de zweetklieren in werking worden gesteld. Als je lichaam gaat zweten, wordt je huid hierdoor weer afgekoeld. Omdat je veel vocht verliest in de warmte, daalt je bloeddruk. Dit komt omdat het vocht uit het bloed wordt gehaald. Na een bezoek aan een infraroodcabine ben je heerlijk ontspannen.
Studies tonen aan dat de warmte van infrarood verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Ook wordt dit vaak gebuikt bij sportblessures. Je mag dagelijks gebruikmaken van infraroodcabines, mits je genoeg drinkt.Infrarood sauna voor je spieren

Waar moet je aan denken in een infraroodcabine?

Voordat je een infraroodcabine instapt, raden we je aan om goed te drinken. Dit is omdat je flink gaat transpireren en veel vocht verliest. Als je te weinig drinkt, heb je kans om hoofdpijn te krijgen Leg bij binnenkomst een handdoek op het bankje en op de vloer. Dit in verband met hygiëne. Een gemiddelde infraroodsessie duurt 20 tot 40 minuten. Hoe lang je zelf plaatsneemt, moet je zelf aanvoelen. Het is handig om de tijd op te bouwen wanneer je niet eerder in infraroodcabines hebt gezeten.

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is licht dat wij niet kunnen zien, maar wel kunnen voelen. Eigenlijk is infraroodstraling dus gewoon warmtestraling. De grootste leverancier van infraroodstraling is de zon. In een cabine wordt natuurlijke warmtestraling nagebootst, zodat het lekker warm wordt in infraroodcabines. Een heerlijk momentje wellness.Infraroodstraling

Mag iedereen in een infraroodcabine?

In principe is de infrarood sauna voor iedereen geschikt. Alleen zwangere vrouwen mogen geen gebruikmaken van de sauna, omdat de warmte dan veel intenser wordt gevoeld. Hierdoor kun je onwel worden. Het levert geen direct gevaar op voor de baby, maar het is niet heel prettig om als zwangere in de hitte te zitten.

Ben je ziek of heb je medische problemen? Vraag dan eerst aan je huisarts of je gebruik mag maken van de sauna. Dit geldt ook voor mensen die metalen pinnen, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten hebben. Vraag eerst of je in de sauna mag, voordat je de infraroodcabine in stapt.

Infrarood sauna’s door het hele land

Graag ook een traditionele sauna? Dan bestaat er ook de combi sauna, een Finse sauna en infraroodcabine in 1! Natuurlijk kun je ook naar een wellness resort. De meesten bieden naast traditionele, ook infraroodsauna’s aan. Je kunt bij ons meebieden op verschillende resorts in Nederland en België. Zo is er altijd wel een aanbieding bij jou in de buurt. Je kunt bij ons terecht in bijvoorbeeld de Zwaluwhoeve of Spa Sport Hotel Zuiver.