Badkledingdag bij de sauna

Liever naar de sauna in badkleding dan naakt? Er zijn genoeg sauna’s in Nederland die speciale badkledingdagen hebben. Op deze dagen is het dragen van badkleding voor iedereen verplicht. Je kunt bij ons dagelijks meebieden op sauna-arrangementen die ook geldig zijn op badkledingdagen.

Waarom naar de sauna in badkleding?

Uit ons onderzoek onder meer dan 2000 saunagangers blijkt dat toch 18% liever op badkledingdag naar de sauna gaat dan naakt. Daarnaast is een groot gedeelte van de Nederlanders nog nooit naar de sauna geweest. Naakt zijn kan een drempel zijn. In je blootje tussen allemaal vreemden is natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd. Daarom hebben veel sauna’s badkledingdagen ingesteld. Zo kan iedereen van een dagje wellness genieten! Badkledingdag Sauna

Bekende sauna’s met badkledingdagen

De meeste wellness resorts hebben vaste dagen waarop het verplicht is om badkleding te dragen. We hebben de sauna’s voor je op een rijtje gezet.

Thermen Soesterberg & Thermen Bussloo
In 2019 is het iedere dinsdag badkledingdag. Per 2020 is dit iedere 2e en laatste dinsdag van de maand.

Spa Sport Hotel Zuiver, Amsterdam
Bij Spa Sport Hotel Zuiver zijn er zelfs 2 badkledingdagen per week, iedere dinsdag en donderdag.

SpaPuur Tilburg
Hier is badkledingdag iedere dinsdag en iedere 1e en laatste zondag van de maand.

Wellness Veluwse Bron, Emst
Naar deze sauna moet je badkleding aan op iedere maandag en iedere laatste zondag van de maand.

SpaWeesp
Bij SpaWeesp is er iedere maandag een badkledingdag.
SpaWeespThermae 2000, Valkenburg
Badkledingdag bij deze sauna is iedere dinsdag. Daarnaast hebben ze ook speciale badkledingweekenden, namelijk elk 1e weekend van de maand.

Wellness Resort Elysium, Bleiswijk
Bij Elysium is het elke maandag en laatste donderdag van de maand verplicht om in de sauna badkleding te dragen.

Wellnessresort de Zwaluwhoeve, Hierden
Bij Zwaluwhoeve is badkledingdag op alle dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Daarnaast is iedere 1e en 3e zaterdag, en 2e en 4e zondag van de maand badkledingdag.

Sauna & Beauty de Veluwe, Lunteren
Badkledingdag bij deze sauna is op willekeurige zaterdagen en zondagen. Ga naar hun website voor een lijstje met data.

Vrouwendagen en badkleding-mag-dagen

Naast badkledingdag bij de sauna bestaan er ook speciale vrouwendagen of damesdagen. Dit zijn vaste dagen in de maand waarbij alleen vrouwen welkom zijn. Daarnaast zijn er ook zogenaamde ‘badkleding-mag-dagen’, waarbij badkleding is toegestaan, maar niet verplicht. Je zult dus alsnog blote mensen tegenkomen. We hebben de sauna’s met deze dagen voor je op een rijtje gezet.

Sauna Drome Putten
Bij deze sauna zijn elke eerste woensdag van de maand tussen 10.00 en 17.00 uur alleen vrouwen welkom. Badkleding is hier niet toegestaan!

Wellnessresort Leiden
Bij deze sauna op de 11e en 12e verdieping in het centrum van Leiden is het elke dinsdag badkleding-mag-dag. Iedere 1e dinsdag van de maand is het vrouwendag, waarbij je dus ook de keuze hebt om naakt te gaan of badkleding te dragen. Vanaf 20.00 uur zijn er weer heren welkom.Wellnessresort Leiden Wellnessboot Mill, Wellnessresort Sittard en Goes
Bij deze 3 Vitae wellnessresorts is het elke dinsdag badkleding-mag-dag (m.u.v. 24 en 31 december 2019). Op deze dagen is het dus toegestaan om badkleding te dragen, maar niet verplicht.

Wellnessresort Helmond
Bij wellnessresort Helmond is badkleding-mag-dag altijd op woensdag.

Wellnessresort Roosendaal 
Badkleding-mag-dag is bij deze sauna elke donderdag.