De voordelen van een voetmassage

Zonder dat je het merkt, hebben je voeten heel wat te voorduren. Tijdens het sporten, lopen en ook gewoon als je stilstaat. Vergeet niet dat ze elke dag opnieuw je hele lichaamsgewicht dragen. En hoewel je je misschien regelmatig laat masseren, worden de voeten vaak vergeten. Tijd om daar verandering in te brengen met een voetmassage!

Pluspunten van een voetmassage

Dit type massage is eigenlijk niet alleen goed voor je voeten, maar werkt door in je hele lichaam. Door het kneden en knijpen gaat het bloed weer stromen en daarnaast stimuleert het de energiestromen en het zenuwstelsel. Je zult merken dat je na de massage heerlijk ontspannen bent en meer energie krijgt.Voetmassage

Klachten verlichten door voetmassage

Heb je hoofdpijn of ben je vaak moe? Dan kan een massage van de voeten helpen om je beter te voelen. Naast je voeten zal een masseur vaak ook de spieren van een probleemgebied masseren en zo alles lekker los kneden.

Een voetmassage kan verlichting geven bij veel lichamelijke klachten zoals:

• Hoofdpijn
• Slapeloosheid
• Pijnlijke en vermoeide voeten
• Koude voeten of benen
• Pijn in de schouders en nek
• Spijsverteringsklachten

Het is wel zo dat een voetmassage zich richt op een tijdelijke verlichting van je klachten. Het gaat vooral om de ontspannende werking. Wil je een structurele oplossing voor dit soort klachten? Dan wordt voetreflexologie aangeraden.

Voetreflexologie

Een andere vorm om je voeten en lichaam te verwennen is d.m.v. voetreflexologie. Net als bij een voetmassage, heeft voetreflexologie het doel om je te laten ontspannen. Maar, bij een voetmassage worden je voeten voornamelijk aan de oppervlakte gemasseerd, bij voetreflex gaat die massage dieper. Het doel hiervan is om je lichaam zichzelf te laten herstellen. Voetreflexologie valt dan ook onder natuurgeneeskunde.

Tijdens een voetreflexmassage worden de speciale reflexpunten in je voeten gemasseerd. Deze punten staan in verbinding met organen, klieren en beenderen in de rest van je lichaam. Tussen deze reflexpunten en organen lopen energiestromen. Als deze geblokkeerd zijn, kun je gezondheidsklachten krijgen. Door de reflexpunten te masseren, lossen de blokkades op en kan energie weer vrij stromen.Voetreflexelogie in kaart

Verschil tussen voetmassage en voetreflexologie

De manier van masseren is bij beide massages anders. Bij een voetmassage worden vaak vloeiende bewegingen gebruikt zoals strijken en kneden. Dit soort massage blijft meer aan de oppervlakte. Bij voetreflex wordt meer gebruikgemaakt van drukkende en trillende bewegingen. Deze worden afgewisseld met meer ontspannen technieken als strijken en kneden. Deze manier van masseren kan soms pijnlijk zijn, maar zodra de blokkade is opgeheven, voelt je lichaam veel langer ontspannen aan.

Drink veel water na je massage

Net als bij een gewone massage komen er tijdens een voetmassage of voetreflex ook afval- en gifstoffen vrij. Het is dus ook nu van belang dat je na de massage veel water drinkt om zo de afval- en gifstoffen je lichaam te laten verlaten. Doe je dit niet, dan hopen de schadelijke stoffen zich weer op en krijg je weer snel klachten.Geniet thuis van een voetmassage

(Voet)massage-veilingen

Ben je na het lezen helemaal overtuigd van de heerlijke voordelen van een (voet)massage? In de categorie Beauty bieden wij massages aan. Je kunt niet alleen je voeten verwennen, het is ook mogelijk om een compleet verwenarrangement te winnen met bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling en massage.

Heb je geen zin om de deur uit te gaan voor een massage? Je kunt ook thuis je voeten onder handen nemen. Natuurlijk kun je ze gewoon zelf masseren, maar het is veel lekkerder om dit met een speciaal apparaat te doen. Klinkt goed? Kijk dan eens bij voor een voetmassage-apparaat bij onze producten.

En voor alle veilingen geldt; de prijs bepaal je helemaal zelf!