5 tips voor je thuis-quarantaine

Veel mensen zitten onverwachts thuis in verband met het coronavirus (COVID-19). Een vervelende en ingrijpende situatie voor iedereen, maar toch nodig om verdere besmetting te voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij die tijd goed doorkomt. Zo maak jij je thuisverblijf een stukje aangenamer.


1. Klussen in huis of tuin

Boenen, schrobben, stofzuigen en poetsen… Niets is fijner dan een opgeruimd huis, zeker nu je er zo veel tijd in doorbrengt. Is alles weer spic en span? Dan is het nu eindelijk eens tijd voor die klusjes die je al weken hebt uitgesteld. Je hebt nu namelijk wél die tijd! Zet die ene kast eindelijk in elkaar, of repareer die piepende deur waar je je zo aan ergert. Vergeet niet om je tuin ook eens goed onder handen te nemen. Geef hem een boost met bijvoorbeeld een paar fleurige plantjes. Zo is je tuin ook meteen lenteklaar.

Schoonmaken - VakantieVeilingen2. Volg een online cursus

Altijd al een online cursus willen volgen? Dit is hét moment om je kennis en kunde te vergroten. Leer de beginselen van fotografie, krik je Spaans op of krijg beleggen onder de knie. En dat dus allemaal vanuit je eigen luie stoel. Zo ben je thuis dus ook nog eens productief. Hoe mooi is dat?

Tip: volg de cursus time management. Zo leer je hoe je efficiënt met je tijd om kunt gaan. Heb je straks weer tijd om andere cursussen te volgen.

Online cursus volgen - VakantieVeilingen3. Bestel een fotocadeau voor een ander

Wonen familie en vrienden ver weg? Dan is dit een mooi moment om je geliefden een persoonlijk fotocadeau te sturen. Kies jouw lievelingsfoto uit en laat hem afdrukken op een poster, magische mok of sierkussen. Leuk om te krijgen én zo ben je toch nog dichtbij; hoever jullie ook van elkaar vandaan wonen.

4. Bereid een fantastisch diner of laat het thuisbezorgen

Heb je gehamsterd? Dan kun je die pakken en blikken natuurlijk in de kast laten staan, maar je kunt er ook iets anders mee doen. Opeten, bijvoorbeeld. Raap je keukengerei bij elkaar, sla je favoriete kookboek open en kies een paar smakelijke gerechten uit. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Je kunt een maaltijd ook laten bezorgen. Zo hoef jij je huis niet te verlaten om lekker te tafelen. 

Thuis eten laten bezorgen - VakantieVeilingen5. Thuis ‘werken’

Als je dan toch thuis moet blijven, dan kun je er net zo goed het beste van maken. Schaf bijvoorbeeld de nieuwste gadgets aan. Zo dient jouw woonkamer voortaan als privébioscoop. Is het weer tijd om aan de bak te gaan? Zorg dan dat je alles in huis hebt zodat je ongestoord kunt werken. Met een goede headset, muis en koffiezetapparaat kom je al een heel eind.

Meer inspiratie voor je thuisverblijf? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en doe elke dag nieuwe ideeën op voor je thuis-quarantaine. Zo kom jij die tijd extra goed door.