Alles wat je moet weten over de PlayStation 5

Op dit moment is hij nog niet leverbaar, maar dankzij de onthulling van Sony weten we hoe de PlayStation 5 eruit er uit komt te zien. Maar welke specificaties heeft deze console, en hoe duur zal de PS5 worden? Hieronder krijg je antwoord op al je brandende vragen.

Waarom een PlayStation 5 kopen?

Als je de gehele PlayStation-collectie op je kamer hebt staan, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je de PlayStation 5 ook wilt gaan kopen. Maar deze console is ook de ultieme musthave, zelfs als je geen fanatieke verzamelaar bent. De PS5 krijgt namelijk sterk verbeterde functies waar elke gamer van droomt. Deze gameconsole zal qua specs en visuele kracht een geheel nieuw tijdperk in gaan. Deze verbeterde functies bestaan uit:

Integratie van een SSD
Verbetert de laadprestaties en versnelt de console.

Krachtigere CPU
Ongeëvenaarde rekenkracht dankzij de Zen 2-processor van AMD op een snelheid van 3,5GHz. Dit maakt de console bliksemsnel.

Grafische kracht
Gamechanger op het gebied van graphics. De console zal 8K resolutie moeten ondersteunen.
PlayStation 5 en zijn verbeterde graphics
Boost-technologie
Deze technologie wordt gebruikt om de rekenkracht tussen de processor en grafische kaart uit te wisselen. Dit zorgt ervoor dat een game precies de juiste hoeveelheid vrij kan maken voor bepaalde omgevingen of acties, waardoor het op bepaalde fronten er beter uit zal zien.

Hardwarematige ray-tracing
Techniek waar de beste videokaarten gebruik van maken. Dit zorgt voor realistische en haarfijne beelden.

Terugwaartse compatibiliteit met de PS4
Vrijwel alle PS4-games zijn te spelen op de PS5. Of eerdere games ook speelbaar zijn is nog onbekend.

3D-audio
Mogelijk om ieder geluid onafhankelijk te horen, zoals bijvoorbeeld regendruppels.

DualSense-controller
Beschikt over nieuwe features zoals haptische feedback. Dit zorgt voor realistische vibraties tijdens het spelen, zo zijn verschillende ondergronden van elkaar te onderscheiden. Ook kent de controller adaptive triggers die weerstand realistischer doen aanvoelen, en kun je via de ingebouwde microfoon voice-chatten zonder headset.

PlayStation 5Er zullen minimaal 2 modellen op de markt komen. De reguliere Sony PlayStation 5 Console, en 1 inclusief 4K Ultra HD Blu-ray speler. Of allebei beschikbaar zullen zijn in de Benelux is nog de vraag.

PlayStation 5 prijs en release datum

Vanaf 16 september weten we dat de release datum van de PlayStation 5. Op 19 november 2020 zal deze te koop zijn in Nederland; in de Verenigde Staten komt de console een week eerder uit. De prijs van de PlayStation 5 is afhankelijk van het model dat je koopt. Voor de versie met Blu-ray speler betaal je € 499,-. Is dit net even te veel van het goede? De reguliere PS5 is € 100,- goedkoper.
Gamen met vrienden op de PlayStation 5

Accessoires en games voor de PS5

Op het Sony event van 12 juni zijn de allereerste PS5-games en accessoires aangekondigd. Zo zal er voor de PlayStation 5 een HD camera komen, Pulse 3D Wireless headset, DualSense oplaadstation, Media Control afstandsbediening en een racestuur dat gebruik maakt van Trueforce-technologie voor een realistische rijervaring. Een greep uit deze collectie games is:

  • GTA 5
  • Spider-Man 2
  • Resident Evil: Village
  • Harry Potter: Hogwarts Legacy
  • Final Fantasy XVI
  • God of War
  • Hitman 3

Ook zullen er een aantal games exclusief voor de PS5 worden uitgebracht. Voorbeelden hiervan zijn Ratchet & Clank: Rift Apart, Project Athia en Returnal.

PlayStation 5 kopen bij VakantieVeilingen

Momenteel veilen wij deze console nog niet op VakantieVeilingen. Verheug jij je op het kopen van de PlayStation 5 met korting voor jezelf, of als cadeau voor een ander? Hou vooral onze categorie elektronica in de gaten. Schrijf je hieronder ook in op de nieuwsbrief en wie weet geniet jij straks ook van een onvergetelijke game-ervaring!