Wellness resort

Toe aan een dagje compleet ontspannen? Bezoek een wellness resort. Hier kom je echt tot rust. Geniet van sauna’s en bubbelbaden, maar ook van de fijnste beautybehandelingen. Na deze dag nog niet bijgekomen? Blijf slapen en plak er een extra dagje aan vast. We veilen spa resorts in diverse Nederlandse steden.

Faciliteiten wellnessresort


Ieder wellness resort heeft zijn eigen faciliteiten, maar een aantal komen vaak overeen. Om een beeld te geven lichten we een aantal faciliteiten toe.

Finse sauna

Dit is een sauna voor gevorderde saunagangers. In een Finse sauna is de temperatuur namelijk gemiddeld maar liefst 100°C. Als je op de hoge bankjes plaatsneemt, kan de temperatuur zelfs boven de 100°C stijgen! Een fijne toevoeging aan je dag bij een spa resort.Wellness resort Finse sauna

Infrarood sauna

Wat je verder niet mag missen als je een wellness resort bezoekt: de infrarood-sauna. De lampen in deze sauna verwarmen de spieren, waardoor je volledig ontspant. De Infrarood-sauna helpt daarom ook bij pijnlijke en vermoeide spieren. De temperatuur in deze sauna is een stukje lager dan bij andere sauna’s, namelijk 40 – 65°C.

Bubbelbad

Even dobberen in een bubbelbad is heerlijk voor pijnlijke spieren, maar ook als je gewoon even wilt relaxen. Kleine en grote bubbels stimuleren de bloedsomloop en zorgen voor ontspanning. Gemiddeld is de temperatuur van een bubbelbad zo’n 38°C.

Turks stoombad

In een Turks stoombad is de luchtvochtigheid hoog, waardoor het in deze sauna ondanks de redelijk lage temperatuur (45°C) heet is. De stoom is goed voor je luchtwegen en de combinatie van vocht en warmte opent poriën. Hierdoor wordt vuil verwijderd en ga je met een stralend huidje weer naar buiten.

Rustruimte

Kom tussen de sauna’s en bubbelbaden van het wellness resort bij in een rustruime. Droom weg op een comfortabele stoel en geniet van een hapje en drankje. Soms hoor je rustgevende muziek op de achtergrond.Wellness resort rustruimte

Zwembad

In het zwembad kun je lekker afkoelen na de vele sauna’s. Trek een aantal baantjes of relax lekker in het water. De meeste resorts hebben een binnen- en buitenzwembad.

Dompelbad

Ook heerlijk in een wellnessresort: het dompelbad. Neem een frisse duik! Hier heb je wel wat lef voor nodig, want een dompelbad is erg koud. Spring er niet meteen in, neem eerst een lauwe douche en stap er rustig in.

Handig om te weten

Een bezoek aan een spa resort op de planning? Dan is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.

Wil je badkleding dragen?

Bij  de meeste wellness resorts in Nederland geldt dat het dragen van badkleding niet toegestaan is. Echter, veel spa resorts hebben speciale badkledingdagen. Op die manier kan je op een toegankelijke manier kennis maken met een dagje wellness. Bekijk de website van het resort dat je wilt bezoeken voor de actuele badkledingdagen.

Mag je zelf een badset meenemen?

Het gebruik van badjas, handdoeken en slippers is verplicht. Je kunt dit zelf meenemen, of je huurt het bij het resort. De slippers koop je i.v.m. hygiëne. Bij sommige arrangementen is gebruik van badjassen, handdoeken en badslippers inbegrepen.Wellness resort badset

Ben je jonger dan 18 jaar?

Bij de meeste resorts geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. Vaak zijn gasten van 12 t/m 16 jaar onder begeleiding van een volwassene welkom. Check van tevoren op de website van het spa resort waar je naartoe gaat wat daar geldt. Let op, je mag bij ons pas meebieden op een veiling vanaf 18 jaar.

Ben je in verwachting?

Er wordt geadviseerd de eerste 3 maanden van een zwangerschap geen massage te ondergaan. Na die eerste 14 weken is bezoek aan de sauna geen probleem, alleen de infrarood-cabine is niet toegestaan. Het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam tijdens het bezoek aan een wellness resort.

Top 10 wellness resorts Nederland (Zoover)


1.      Thermen Bussloo – 8,6

2.      SpaPuur Tilburg – 8,4

3.      Sauna Drome Putten – 8,3

4.      Sauna & Beauty de Veluwe – 8,3

5.      Wellness Veluwse Bron – 8,3

6.      Thermae 2000 – 7,9

7.      Wellness Resort Elysium – 7,7

8.      Thermen Prinsejagt – 7,5

9.      Wellnessresort de Zwaluwhoeve – 7,4

10.    Sauna & Beauty Oase – 7,1