Wellness resort

Toe aan een dagje lekker ontspannen? Breng dan een bezoek aan wellness resort en je voelt je als herboren. Hier kom je echt even helemaal tot rust. Wij veilen tickets voor diverse wellness resorts in verschillende Nederlandse steden. Zo zit er altijd wat naar jouw wens bij.

Faciliteiten wellnessresort

Elk spa resort heeft zijn eigen faciliteiten. Toch zijn er enkele faciliteiten die je bijna bij elk resort tegenkomt. Naast sauna's kun je namelijk ook gebruikmaken van bijvoorbeeld zwem- en dompelbaden. De meest voorkomende faciliteiten worden hieronder uitgelicht.

Finse sauna

De Finse sauna is voor échte saunagangers. In een Finse sauna is de gemiddelde temperatuur maar liefst 100°C. Als je op de hoge bankjes plaatsneemt, kan de temperatuur zelfs boven de 100°C stijgen! De Finse sauna is dus een fijne toevoeging aan je dag bij een spa resort.

Wellness resort

Infrarood sauna

Breng ook zeker een bezoekje aan een infrarood-sauna. De lampen in deze sauna verwarmen je spieren waardoor je je volledig ontspant. De infrarood-sauna helpt daarom ook pijnlijke en vermoeide spieren. De temperatuur in deze sauna is een stukje lager dan bij andere sauna's. Hier geniet je van een gemiddelde temperatuur van ongeveer 40 tot 65°C. Fijn als het je net even te heet wordt onder de voeten.

Bubbelbad

Even dobberen in een bubbelbad is heerlijk voor pijnlijke spieren. Kleine en grote bubbels stimuleren de bloedsomloop en zorgen voor ontspanning. Gemiddeld is de temperatuur van een bubbelbad zo’n 38°C. Ook als je dus alleen even wil relaxen is een bubbelbad ideaal.

wellnessresort

Turks stoombad

In een Turks stoombad is de luchtvochtigheid hoog waardoor het in deze sauna ondanks de redelijk lage temperatuur (45°C) heet is. De stoom is goed voor je luchtwegen en de combinatie van vocht en warmte opent je poriën. Hierdoor wordt vuil verwijderd en ga je met een stralend huidje weer naar buiten.

Rustruimte

Kom tussen de sauna’s en bubbelbaden bij in een rustruimte. Droom weg op een comfortabele stoel en geniet van een hapje en drankje. Soms hoor je rustgevende muziek op de achtergrond.


Zwembad

In het zwembad kun je lekker afkoelen na de vele sauna’s. Trek een aantal baantjes of relax lekker in het water. De meeste wellness resorts hebben een binnen- en buitenzwembad. 

Dompelbad

Ook heerlijk in een wellnessresort: het dompelbad. Neem een frisse duik! Hier heb je wel wat lef voor nodig, want een dompelbad is erg koud. Spring er niet meteen in, neem eerst een lauwe douche en stap er dan rustig in.

Handig om te weten

Een bezoek aan een wellnessresort op de planning? Dan is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.

Wil je badkleding dragen?

Ga je liever niet naakt naar een wellness resort? Veel Nederlandse spa resorts hebben speciale badkledingdagen. Op die manier kun je op een toegankelijke manier kennis maken met een dagje wellness, zonder dat je uit de kleren hoeft. Bekijk de website van het resort voor de actuele badkledingdagen.

Mag je zelf een badset meenemen?

Het gebruik van badjas, handdoeken en slippers is verplicht. Je kunt dit zelf meenemen, of je huurt het bij het wellnessresort. Het dragen van slippers is verplicht i.v.m. hygiëne. Bij sommige arrangementen is gebruik van badjassen, handdoeken en badslippers inbegrepen.

Spa resort

Ben je jonger dan 18 jaar?

Bij de meeste wellness resorts geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. Vaak zijn gasten van 12 t/m 16 jaar onder begeleiding van een volwassene welkom. Let op, je mag bij ons pas meebieden op een veiling vanaf 18 jaar.

Ben je in verwachting?

Er wordt geadviseerd de eerste 3 maanden van een zwangerschap geen massage te ondergaan. Na die eerste 14 weken is bezoek aan de sauna geen probleem, alleen de infrarood-cabine is niet toegestaan. Het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam tijdens het bezoek aan een wellness resort.

Top 10 wellness resorts Nederland


1.      Thermen Bussloo

2.      SpaPuur Tilburg

3.      Thermen Bad Nieuweschans

4.      Sauna Drome Putten

5.      Sauna & Beauty de Veluwe

6.      Veluwse Bron

7.      Thermae 2000

8.      Welnress Resort Elysium

9.      Wellnressresort Zwaluwhoeve

10.    Sauna & Beauty Oase