Dagje uit met ouderen

Ga je op stap met je oma of opa? Er zijn veel mogelijkheden voor een dagje uit met ouderen! Of ze nu nog heel mobiel zijn of iets gaan doen waar ze niet zo veel hoeven te lopen; voor een dagje uit voor ouderen zijn veel mogelijkheden. We geven je een paar tips.

Originele dagjes uit voor ouderen

Een tip voor een leuk dagje uit met ouderen is het maken van een rondvaart. Terwijl jullie door de grachten van (bijvoorbeeld) Amsterdam varen, wordt er veel verteld over de historie. Veel rondvaartboten zijn rolstoelvriendelijk, waardoor dit uitje ook geschikt is voor ouderen die slecht ter been zijn.

Culturele uitjes

Nederland telt veel musea. Musea zijn leerzaam en erg geliefd als dagje uit voor ouderen. Het Rijksmuseum is misschien wel Nederlands bekendste museum. Hier vind je heel veel beroemde schilderijen, zoals de Nachtwacht van Rembrandt. Of bezoek het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier leer je alles over de geschiedenis van treinen. Leuk voor jong én oud. Benieuwd naar meer mogelijkheden? Bekijk onze veilingen voor musea eens.Dagje-uit-ouderen-museum-beelden

Een ander idee om een leuk dagje uit met ouderen te organiseren, is een bezoek brengen aan Madurodam in Den Haag. In deze miniatuurstad leer je Nederland op een bijzondere manier kennen. Nederland is hier namelijk gebouwd in een schaal van 1 op 25. De ouderen zullen ongetwijfeld veel Nederlandse bouwwerken herkennen. En, het park is rolstoelvriendelijk.

Naar de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin is ook een goed idee. Nederland telt een groot aantal dierenparken. Zo is er altijd wel eentje in de buurt. Ouwehands Dierenpark is een groot park dat voornamelijk bekend staat om de 2 panda’s die in 2017 in het park kwamen wonen. Het park is rolstoelvriendelijk, waardoor dit een heel geschikt dagje uit voor ouderen is. Hetzelfde geldt voor Dolfinarium in Harderwijk, waar je de zeedieren beter leert kennen. Willen jullie het avontuurlijker aanpakken? Ga dan naar Safaripark Beekse Bergen. Hier verken je het park te voet, met de eigen auto of safaribus of -boot.

Een creatief dagje uit met ouderen

Ga je liever iets creatiefs doen tijdens je dagje uit met ouderen? Denk dan eens aan een workshop. Er worden veel workshops en cursussen georganiseerd in Nederland en voor elke interesse is er wel iets. Ga schilderen, knutselen of misschien wel linedancen!

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je dagje uit voor ouderen? Kijk dan eens bij onze dagjes weg. Hier vind je verschillende uitjes, van adrenalinekicks tot (online) cursussen. Zo weet je zeker dat je een leuk dagje uit voor ouderen vindt!Dagje-uit-ouderen-workshop