Producten

Annuleren en retourneren

Hoe kan ik mijn aankoop annuleren of herroepen?

Voor de meeste aankopen geldt dat je gebruik kunt maken van de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.


Producten
Een aankoop van een product herroepen kan op verschillende momenten:
1. Vóórdat je het product betaald en besteld hebt
2. Binnen 14 dagen na ontvangst van het product

Wij vragen je om de procedure te volgen zoals wij hier omschrijven en te verwijzen naar de wettelijke bedenktijd, zodat wij je snel kunnen helpen.

Zodra jij je herroepingsverzoek hebt ingediend, geven wij aan naar welk adres je het product kunt terugsturen. Je ontvangt het betaalde bedrag, inclusief verzendkosten voor de verzending naar jou toe, zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat je hebt aangegeven gebruik te willen maken van het herroepingsrecht, terug. Wij betalen je via hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je betaald hebt, tenzij je een andere methode met ons afspreekt.

Op het moment dat je meer hebt gedaan met het product dan noodzakelijk was om te beoordelen of je het wil houden, kunnen wij de daardoor ontstane waardevermindering inhouden op het terug te betalen bedrag. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij het product hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat je het product hebt teruggestuurd. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Indien je binnen 14 dagen na verzending nog geen geld retour hebt ontvangen, adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de klantenservice.
Wil je meer weten over het herroepingsrecht of gebruik maken van de wettelijk voorgeschreven procedure? Kijk dan hier.

Let op: Een product is een fysiek product dat je op je huisadres ontvangt. Een vrijetijdsarrangement (zoals een hotel, een dagje weg of bijvoorbeeld een restaurant) heeft een andere procedure en wordt hieronder beschreven.

Voor de volgende producten geldt dat deze niet geretourneerd kunnen worden:
• producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
• producten die na opening vanwege hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden en waarvan de verzegeling is verbroken;
• cd's, dvd's, Blu-Ray discs of software waarvan de verzegeling verbroken is;
• de levering van losse kranten, tijdschriften of magazines.

Diensten, vouchers, tickets etc.
Heb je een voucher, entreeticket of een ander soort bon gekocht (zoals een voucher voor een hotel, een dagje weg of bijvoorbeeld een restaurant of ander arrangement of mogelijk tot inwisselen voor een arrangement) ook dan geldt dat je deze tot 14 dagen na aankoop kunt annuleren, mits er uiteraard nog geen gebruik van is gemaakt.

Let op: Heb je een voucher voor een vakantiepark, hotel of bijvoorbeeld voor een dagje weg o.i.d. gekocht, dan geldt het herroepingsrecht niet, indien de datum al vaststaat of indien je al een reservering hebt gemaakt. Ook voor evenementen met een vaste datum, entreetickets met een gekozen datum of voor tickets voor personenvervoer (zoals treinkaartjes) geldt dat je deze na aankoop niet meer kan annuleren/herroepen.

Heb je een voucher gekocht voor een arrangement en daarvoor al een keuze hebt gemaakt waar en wanneer je gebruik maakt van het arrangement (zoals bijvoorbeeld sauna’s spa’s, etc.) ook dan vervalt bij reservering het herroepingsrecht.

Je betaalverplichting vervalt niet, indien herroepen niet of niet meer mogelijk is.

Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht, als er sprake is van een aankoop zoals hierboven staat, dan adviseren wij dat je direct contact opneemt met onze klantenservice. Uiteraard controleren wij eerst of herroeping nog mogelijk is en of er bijvoorbeeld niet al gereserveerd is of gebruik is gemaakt van de aankoop.

Je ontvangt het betaalde bedrag zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat je hebt aangegeven gebruik te willen maken van het herroepingsrecht, terug. Wij betalen je via hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je betaald hebt, tenzij je een andere methode met ons afspreekt.