Tips voor een dagje winter fun

Op zoek naar goede tips voor een beetje winter fun? Dan ben je hier aan het juiste adres. Tijdens sommige winters in Nederland ligt er ijs of valt er genoeg sneeuw voor een beetje winter fun. Ga met schaatsen het ijs op, met de kinderen sleeën of hou goede sneeuwbalgevechten met vrienden. De rest van het jaar kun je altijd indoor wintersporten in Nederland. We geven je een aantal tips voor een winters dagje uit!

Wintersport in Nederland

Onder wintersport worden alle recreatieve of sportactiviteiten verstaan op het ijs of in de sneeuw. Voor wintersport in Nederland moet je vaak naar een indoor hal waar je kunt skiën en snowboarden. Wil je liever het ijs op? Je kunt in elke provincie wel een schaatsbaan vinden. Dan kun je kiezen voor schaatsen op snelheid of kunstschaatsen.

Liever een teamsport? Dan is ijshockey of curling een goed idee. Curling is volkssport nummer 1 in Canada, maar een relatief nieuwe en onbekende wintersport in Nederland. Dit spel lijkt op jeu de boule. De steen wordt over het ijs geworpen en glijdt door middel van 'vegers' naar de juiste plek in een cirkel. Voor deze sport kun je op meerdere locaties in Nederland terecht. Gegarandeerd een dagje winter fun!
Winter fun: curling

Indoor wintersport locaties

Skiën of snowboarden als wintersport in Nederland? Dan kun je op meerdere locaties terecht. Zo heeft SnowWorld een indoor wintersport locatie in Zoetermeer, Landgraaf, Amsterdam en Terneuzen. Je kunt daar terecht voor een compleet dagje winter fun. Je kunt er vrij skiën en snowboarden, maar ook lessen volgen. Doe als afsluiter een lekker hapje in 1 van de restaurants of een drankje in de après-ski bar.

Skidôme heeft een indoor wintersport locatie in Rucphen en Terneuzen. Hier kun je niet alleen terecht voor skiën en snowboarden, maar ook ijskarten en glowgolfen. Gegarandeerd een gezellig dagje winter fun! Verder kun je nog naar Montana Snowcenter in Westerhoven of De Uithof in Den Haag. Bij de laatste kun je ook nog schaatsen, karten, ijskarten, klimmen, lasergamen en bungee soccer doen!
Winter fun: schaatsen

Winter fun buiten Nederland?

Net buiten ons land kun je voor een winters dagje naar Alpincenter Bottrop in Duitsland. Hier kun je indoor wintersport beoefenen, maar ook outdoor. Het heeft de langste indoor skipiste van de wereld. Daarnaast kun je binnen paintballen en skydiven en buiten is er een rodelbaan, biergarten en klimtuin.

Kan of wil je verder weg? Dan zijn er veel goede wintersportgebieden waar er gegarandeerd genoeg sneeuw ligt in bepaalde periodes. Denk aan Duitsland, Italië en Oostenrijk. Populaire wintersportbestemmingen zijn het Oostenrijkse Zillertal, Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (Oostenrijk), Les 3 Vallées en Tignes in Frankrijk en Livigno (Italië).

Winter fun met korting bij VakantieVeilingen

Op VakantieVeilingen bieden we regelmatig leuke veilingen aan voor in de sneeuw of op het ijs. Zit er op dit moment niets voor jou tussen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en wie weet geniet jij straks van een dagje winter fun met korting!