De top 5 leukste musea in Arnhem voor een dagje uit

Ben je van plan om een museum te bezoeken in Arnhem, maar weet je nog niet welke? Wij hebben de leukste musea voor je op een rijtje gezet! Wil je een interactief dagje uit met het gezin? Of wil je juist jouw kennis verbreden in een educatief museum? Arnhem heeft voor ieder wat wils. Mochten we bij VakantieVeilingen toegangskaartjes veilen, dan kun je met korting een dagje naar 1 van deze musea in Arnhem.

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem maak je in 1 dag een reis door de tijd. Het historische museum geeft je een beeld van het leven in ons kikkerlandje door de eeuwen heen. De acteurs nemen je mee in het dagelijkse leven als smid, drukker of boerin en laten jouw kinderen misschien wel een karweitje doen. Het openluchtmuseum is het meest bezochte museum buiten Amsterdam. Natuurlijk staat deze dan ook in ons lijstje met de 5 leukste musea in Arnhem. Een bezoekje is het dus zeker waard! 

Wist je dat we ook geregeld hotelovernachtingen in Arnhem veilen? Voor een ultiem weekendje weg kun je onze veilingen van hotels in steden in de gaten houden. Wie weet slaap jij binnenkort met korting in Arnhem.
opeluchtmuseum arnhem vakantieveilingen

Airborne at the Bridge museum

Het Airborne at the Bridge museum staat volledig in het teken van de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook met kinderen is dit museum erg interessant en leerzaam. Zo hebben ze een interactieve kindertentoonstelling. Kun jij wel tegen een beetje spanning? In de Airborne Experience kun je ervaren hoe het was om door de Arnhemse straten te lopen tijdens deze luchtlanding.

Nederlands Watermuseum

Ben je op zoek naar een doe-museum voor het gezin? In het Nederlands Watermuseum leren kinderen op spelenderwijs alles over drinkwater, dijken, grondwater in Nederland en nog veel meer. Doe leuke proefjes in het waterlab of probeer zo snel mogelijk te ontsnappen uit de escaperoom, want misschien stroomt hij wel vol met water…

Museum Arnhem

Natuurlijk mag er geen kunstmuseum ontbreken in dit lijstje van de 5 leukste musea in Arnhem voor een dagje uit. In Museum Arnhem kun je moderne en hedendaagse kunst bewonderen, maar ook tentoonstellingen met thema’s zoals design, mode en vormgeving. Daarnaast organiseert het museum een aanvullend programma voor verschillende doelgroepen met films, presentaties en workshops.

Wijnmuseum Arnhem

In het Wijnmuseum Arnhem is het net alsof je een uitstapje maakt naar een Frans wijnhuis. Leer alles over de bereiding van wijn, de geschiedenis en nog veel meer over de wereld van dit geliefde drankje. Natuurlijk kun je de wijnen ook proeven tijdens een proeverij of nagenieten in het bijbehorende wijncafé Le Jardin.
Wijnmuseum Arnhem wijnkelder VakantieVeilingen

Korting met VakantieVeilingen

Geregeld veilen we bij VakantieVeilingen tickets voor verschillende musea, waaronder ook in Arnhem. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze veilingen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en wie weet ga jij naar 1 van deze museums in Arnhem met korting. 

Wil je snel en ontspannend naar Arnhem reizen? Houd dan de veilingen van goedkope treinkaartjes van de NS in de gaten.